Николай Хаджигенов

Може би трябва да обявим година на национален траур, заради политическата алчност, егоизъм и глупост.

Така започна своя коментар за актуалната ситуация в България адв. Николай Хаджигенов пред БНР-Радио София.

По думите му, според членовете на малката партия в парламента („Възраждане“, бел. ред.), кризата и човешките жертви от водното бедствие по южното ни Черноморие едва ли не са заради това, че сме предоставили 100 БТР-а.

„Освен това, всичко останало е ГЕРБ. ГЕРБ и ДПС – посочи Хаджигенов. –  Всичко се прави само, за да пребъде ГЕРБ, Бойко Борисов и Делян Пеевски. Борисов е най-яростният прокарвач на съветски, имперски интереси в България. Аз много харесвам министъра на отбраната Тагарев, но да си зададем въпроса възможно ли е той да направи самостоятелна политика. Отговорът е Не.“

Според адвоката и бивш депутат стилът на Бойко Борисов е този: намира едно добро, интелигентно лице (като акад. Денков), слага го отпред, а хората си викат: Този е много хубав.

„Няма спор – и Денков, и Тагарев са много хубави, но кой от тях прави нещо различно от това, да сбъдва желанията на Борисов и на Пеевски? Никой“, допълни Хаджигенов.

Той призна, че след протестите е искал да довърши започнатото, но на площада е имало и хора, които са били за смяна на ГЕРБ, „ама ако може сухата филия, дето я държим, да я намажем с нещо по-дебело… Не бива в политиката да влизаш, за да вземеш. Първо трябва да дадеш“.

Според адв. Хаджигенов убийството на Алексей Петров има всички белези на политическо.

Завръщането на Васил Божков не е достатъчно планирано, но показанията ще са полезни от правосъдна гледна точка – вече „имаме не само доказателства, но и свидетел на корупцията“ у нас.

Ако от ГЕРБ издигнат слаб кандидат за столичен кмет на местните избори, това ще значи, че „сглобката“ може да се обедини около Васил Терзиев – дори „и негласно, това ще проличи. За Борисов няма да се промени нищо, просто ще има друга Фандъкова в София“.

Той допълни, че за Пловдив като че се гласи същата схема, но това е лошо за всички граждани. БНР