Украинският президент Володимир Зеленски отчете успехи в контра-офанзивата на армията на южния фронт. Русия отново съобщи за свалени украински дронове на своя територия. 

Зеленски каза в традиционното си вечерно видеообръщение, че украинските войски, които извършват контранастъпление срещу руските окупационни сили, са напреднали на южния фронт, като същевременно е имало и придвижване близо до Бахмут на изток.

Близо до Авдеевка украинската армия си е върнала контрола над част от селище, южно от града. Генералният щаб на Киев съобщи още за успехи край село Роботино, което украинските сили превзеха миналия месец. 

Русия е нанесла 5 ракетни и над 80 въздушни удара по обекти в Украйна, използвани са и дронове „Шахед“ за обстрел на Киевска област и столицата. Украинската противовъздушна отбрана е свалила 26 безпилотни апарата. 

Руските власти също съобщиха, че са унищожили два украински дрона в района на Белгород, който се намира на около 35 км. от границата с Украйна. Няма данни за жертви. Военното ведомство на Москва съощи също, че руската армия е отбила атаки по направление на град Купянск и селища в Южна Украйна .