Стоян Михалев

Няма интрига между Никола Минчев и Атанас Атанасов за избора на председател на Народното събрание след ротацията. Това депутатът от ПП-ДБ Стоян Михалев в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Според договорката председателят на НС ще бъде на поста 9 месеца – несъпоставимо е с мандата на конституционните съдии. Те няма да изкарат и пълния си мандат – коментира Михалев по повод критиките срещу ПП-ДБ, че подкрепят номинацията на Десислава Атанасова за КС.

„Единни сме в нашата коалиция и в нашия стандарт за кандидатури както в Конституционния съд, така и в регулаторите. Кое е по-важно за нас – да оставим конституционните съдии да бъдат подменени всички от в ГЕРБ със скритите им мнозинства или да имаме човек с безупречна репутация като съдия Белазелков?“, коментира той.

ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС продължават да стоят на евроатлантическата плоскост. Има огромна разлика от 2013 и 2020 г., смята Михалев.

Продължават разговорите за смяна на министри след ротацията, но крайните решения ще се взимат от Мария Габриел и Николай Денков.

Фактът, че вече се говори за партия на президента, означава, че радикалната опозиция в лицето на ИТН и „Възраждане“ е неефективна и губи позиции, смята Михалев.

БНТ, „Денят започва с Георги Любенов“