Васил Божков

Васил Божков определи като политическа репресия акцията в имотите му и заяви, че няма нищо общо с Алексей Петров.

„Нямам взаимоотношения с Алексей Петров, казвал съм го на три пресконференции. Нито сме имали общ бизнес, нито сме имали нещо „за“ или нещо „против“. Напълно безсмислена акция. Казаха ми, че правят акция в различни фирми, само една беше свързана с мен. Не си спомням коя е, стотици фирми са минали през мен. На ул. „Дунав“ не знам какво правят, не знам какво правят и по другите офиси, но това е точно като 2020-та година. Нямам офиси никъде вече, всичко разрушиха. Аз се занимавам с политика, това е политическа репресия. Нищо общо нямам с Алексей Петров и никога не съм имал“, каза той.

Васил Божков изтъкна, че при акцията не е иззето нищо. Няма задържани, нито изведени като свидетели.

„Нищо не иззето, те още 2020-а иззеха всичко. Тук е празно – с игла да минеш, няма какво да закачиш. Казаха, че търсят документи за фирми, с които нямам нищо общо. Забравих имената им, ако държите – ще ги потърся. Ако мислите, че имената на тези фирми ви говорят нещо, на мен нищо не ми говорят“, допълни той.

Божков каза още, че готви нов политически проект „Всички срещу хунтата“.

„В България има хунта от двама души вече – Пеевски и Борисов и прилепени към тях прилепалки като „Продължаваме промяната“ и други подобни, и създадена изкуствена опозиция от „Възраждане“, които са техен аватар и ги държи все едно са опозиция“, каза още той.