Ивайло Мирчев

Начинът, по който харчеше служебното правителство, особено в последните месеци, там имаме доста забележки. Тепърва ще се видят интересни факти.

Това заяви за БНР народният представител от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Ивайло Мирчев.

„В момента, когато АПИ е отворила ценовите предложения, практически около 4 млрд. лева вече са обречени в какви пътностроителни фирми ще попаднат. Нещо, срещу което ние се борехме години наред, на което успяхме да устоим в 7-те месеца на управление на онази сложна коалиция от 4 партии. Виждаме, че АПИ, в рамките на 4 дни, когато се вижда, че служебното правителство пада, е успяло да отвори ценовите оферти, което означава, че едни 4 млрд. лева отиват в едни конкретни пътностроителни компании. По-притеснителното е, че конкурентните компании в съответната обществена поръчка, са били отстранени по технически критерии. Нещо, което е класика в последните 30 години“, посочи Мирчев.

„Другото притеснително, което няма обяснение от АПИ, не случайно веднага бяха сменени шефовете ѝ, е защо конкурентите в това състезание са били отстранени винаги на база технически критерии“, добави още Ивайло Мирчев.

Депутатът коментира и идеите за промени в Конституцията:

„Кандидати за следващия Гешев има достатъчно. Нашата цел не е просто да махнем Гешев. Това, което прави Гешев, е точно това, което не трябва да се прави. Тези, които ще го свалят, са същите, които са го избрали. Нашата цел е да направим такива промени в Конституцията, че никога да не се появи нов Гешев. Да имаме и прокуратура, и съдебна система, които поне малко да наподобяват румънските“.