Нов „български Уотъргейт” се налага в общественото пространство, с разкритията на близкия до аграрно-технологичната сфера вестник „Галерия”, че бившият премиер и настоящ „опозиционен лидер” (по собствените му думи) Бойко Борисов е бил записан по време на среща в дома му в Банкя с бившите президент и министър на вътрешните работи Георги Първанов и Румен Петков, и бизнесменът Николай Гигов.
По време на разговора бил обсъждан политическият проект АБВ на Георги Първанов и участието му със собствена листа на евроизборите, за което Бойко Борисов дал благословията си и обещал финансова помощ. Всичко това според аудиозаписи, с които

по необясними причини разполага, но засега отказва да разпространи, гореспоменатият вестник.
Определението „Уотъргейт” на скандала беше дадено от „набедения” Борисов, на път към деловодството на прокуратурата днес, където отиваше да внесе жалба, с настояване „виновният да бъде осъден на 10 години затвор”.

Борисов даже се определи като постоянна мишена на скандали, защото „и миналия път” били подслушвали дома му.

От лагера на Георги Първанов също ще сезират главния прокурор Сотир Цацаров в близките дни заради „груба, дори смешна лъжа”, той като бившият президент „никога не е посещавал дома на Бойко Борисов”.

Всички участници в предполагаемият разговор отрекоха пред медиите да са се виждали или разговаряли от месеци, дори години.

В хронологията на медийно-политическия абсурд обаче на челни позиции влиза главният редактор на „Галерия” г-жа Патрашкова, според която аудиозаписът, който доказвал че срещата се е състояла, въпреки твърденията на участниците в него, няма да бъде разпространяван, за да остане дебатът „на политическо и морално равнище”. (?)

По силата на логиката, налагана в евтините ориенталско-холивудски продукции, в които битува българската общественост от над десетилетие, сега се очаква „неизвестни лица” да проникнат в редакцията на вестника, и да отмъкнат доказателството, докато взривяват кофа за боклук отпред. Примерно!

Или записът е реален, но е евтин монтаж, който ще бъде разкрит след серия проверки и анализи от наши, руски и западни експерти, което ще отнеме време поне до Евровота, преди истината да блесне три дни преди 25-ти май.

Или ако искаме да е истински „Уотъргейт” ще си припомним, че всъщност президентът Ричард Никсън е този, който прави в кабинета си записите, които в последствие служат за доказателство, че се е опитвал да покрие скандала с незаконното проникване в централата на политическите му опоненти.

Е това ако се случи, вече ще сме за „Оскар” или поне за „Златно”-нещо си!