Генералният директор на бТВ Вики Политова напуска поста си. Поста й от първи февруари ще заеме Павел Станчев, който е бивш изпълнителен директор на Нова телевизия. Източници от телевизия определиха промяната като „рязка”.
Рокадата е била спусната до служителите на медията от главния изпълнителен директор на CME Кристоф Майнуш по имейл, придружен от дежурните благодарности за работата й, но без обяснение за промяната.
Напускането на Политова идва след като с бТВ се разделиха част от лицата на телевизията. Преди нова година в посока Нова телевизия се отправи Ани Салич, която даде повод на бТВ да обвини конкуренцията в кражба на кадри, продиктувана от неспособността им за създаване на собствени.

Още през лятото на миналата година Нова телевизия предпочетоха сутрешните водещи Цолова и Николаев като с тях отиде и част от продуцентския им екип. След това с бТВ се раздели и репортерът Миролюба Бенатова, която също се изявява в Нова телевизия, макар да е част от въшната продукция, която прави предаването на Сашо Диков. Нова телевизия избра и изпълнителният продуцент на новините Дарина Сарелска.

Заместникът на Политова – Станчев бе  изпълнителен директор на Нова телевизия от 2004 до 2008 г, когато  гръцката група „Антена” я продаде на шведската MTG. След това Станчев стана изпълнителен директор на HBO – Румъния, RTL – Хърватска и Канал D – Румъния.

Смяната на генералния директор на бТВ идва в момент, в който в медийните среди отново упорите се твърди, че „Нова българска медийна група” на Ирена Кръстева и сина й Делян Пеевски, зад които наднича банкерът Цветан Василев, са придобили процент от собствеността на телевизията.

От свой източници „Жилото” научи, че Станчев е бил спряган за шеф на ТВ7 през пролетта на миналата година.

В същото време обаче според дописка на в. Капитал от преди седмица интересът на  „Антена”, за която Станчев е работил, е много възможно да се съсредоточи върху бизнеса в Европа на американската медийна компания CME, която е собственик на БТВ. Основният акционер на в СМЕ е Time Warner. През октомври СМЕ оповести, че нетните приходи на медийната група за периода  юни – септември са намалели с 4.3 млн. долара (3%), а за деветте месеца от началото на годината – с над 65 млн. долара (12.6%). Това показват отчетите, публикувани на официалния сайт на компанията.

Представянето на компанията е неприемливо и сме насочили всичките си усилия от началото на работата си със CME преди няколко седмици към това да се справим с основните причини за лошите финансови резултати”, коментира тогава в официално съобщение съуправляващият директор Майкъл дел Нин, пише Капитал. Състоянието на компанията е такова, че CME не изключва възможността за продажба на някои от основните си активи, а дори и излизането от някои пазари като начин за справяне с кризата, пише още „Капитал”.