Васил Терзиев

Аз съм доста десен човек в разбиранията си, най-вече в икономическата част, и сравнително ляв в това как се прави социална политика. С десните хора имаме доста сходни разбирания по много теми и бихме работи много активно с бизнеса, така че София да бъде едно прекрасно място за гражданите, но и за бизнеса. Това каза кандидатът за кмет на София Васил Терзиев, издигнат от „Продължаваме промяната“ (ПП), „Демократична България“ (ДБ) и „Спаси София“, подкрепена и от „Екипът на София“, на въпрос на БТА как ще спечели десния електорат на местния вот. Терзиев даде пресконференция след обявяването на номинацията му по-рано днес. 

Терзиев изтъкна, че е важно да има работеща икономика. 

Попитан кой му е предложил да се кандидатира за кмет, Терзиев посочи, че в основата стои общото разбиране за обединение. Всички ние разбрахме колко е важно да има обединение. Когато дойде предложението от партиите, се замислих доста сериозно за това, заяви той. Преди това съм имал предложения да бъда кандидат за депутат, министър, но винаги съм отказвал, отбеляза Терзиев. 

В пресконференцията участва и Борис Бонев от „Спаси София“. Когато с ДБ и ПП седнахме на масата за преговори, беше ясно, че ще намерим и необходимия подход, така че да не разочароваме хората. Абсолютно естествено името на Васил Терзиев излезе. Той е съмишленик на нашите партии, човек, занимавал се с много каузи, и притежаващ необходимите качества за кмет на София, коментира той. 

На въпрос дали лесно е направил крачка встрани, предвид предишната му кандидатура за кмет на столицата, Бонев заяви, че целта на „Спаси София“ никога не е била някой да заема пост, а градът, който ни е кауза да се гордеем“. 

Той начело на изпълнителната власт в общината и аз в Общинския съвет ще можем да направим необходимите крачки, коментира още той. БТА