Васил Терзиев

В предаването „Лице в лице“ по БТВ, снощи Васил Терзиев, каза че фирмата, която е основал с трима приятели, е основана с техни лични спестявания и пари от клиенти. „Никакви пари, никакви куфарчета, нищо, от което се изговори, нямам никакви зависимости. Не мисля, че може да има съмнения за моите демократични ценности“.

Коментарът му е по повод информация за връзки на негови роднини с бившата „Държавна сигурност“.

„Беше ясно от ден едно, че ще бъде основна линия на атака, но един човек трябва да бъде съден по делата. Моите дела са доста видими от години, както и убежденията ми за какъв тип България и българи се боря. Няма въпрос, от който да се страхувам. Трябва всичко да бъде сложено на масата, задавали са ни всякакви неудобни въпроси и не се страхувам“, допълни Терзиев.

По думите му той се бори за демократично общество.

„Най-голямата ни битка е била да убедим софиянци, че има смисъл да бъдат ангажирани и да имат вяра, че нещо може да се промени. Да успеем да изградим демократично общество, да променим културата, нагласите ни, да не бъдем жертви, а да бъдем по-позитивни. В такова общество искам да живеем, както и нашите деца. Не приемам текущото статукво на обезверени хора. Можем много повече и ще го постигнем“, коментира кандидатът за кмет на София Васил Терзиев.

Според него решенията трябва да се взимат там, където са проблемите.

„Районните администрации близо до хората, активно гражданско участие, намиране формат, в който гражданите през обществени съвети или други формати да бъдат на масата, по-голяма прозрачност за работата на общината, за какво разходва ресурс и докъде са всички проекти“, допълни Терзиев.

По думите му трябва да се подобри взаимодействието на гражданите с общината и районните администрации.