Ся, кво наблюдаваме в тези кадри (видеото е в края на текста).
Първо, една доста малка група хора, част от които се крият зад журналистическите си карти, създават абсолютно безсмислена суматоха.
Ако си мислят, че депутат N, избран от Джебел, където като малък е брал тютюн и се е биел всеки ден с такива като него, може да се впечатли от викове тип „Уууууу“, „Идиооооотиииии“ и т.н. – да се върнат обратно в началното училище и да изкарат още един курс (опреснителен).
Второ, и по-важно – виждаме пълна, всеобхватна, безпределна и покъртителна некадърност на българската милиция, която очевидно и в съотношение 3-в-1 спрямо невъоръжени лица, бронирана като Търтъл от „Покемон“, не е в състояние да не се изложи като германски турист във френски „Макдоналдс“.

И тук въобще не става дума за русокосата валкирия, която за пореден път доказва на практика теорията на Ницше, че „Един мъж може да бъде най-много зъл, само една жена може да е наистина лоша“… Каква „Оставка!“ бе, хора – тук има нужда от евтаназия.

Останалото е безхаберие, самонавиване и болка.

Много болка.

 

* Минутката на екстремиста е тематична рубрика на един от авторите на „Жилото“, която ще се стреми да представя различната на журналистическия дискурс гледна точка. И да няма обидени!