Според Мариана Георгиева (министър на младежта и спорта – за който не знае), достигнатият четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия по тенис на корт от Григор Димитров, както и достойното представяне срещу Рафаел Надал (наричани съответно „Гришо“ и „Рафа“ – очевидно госпожа министърът е в близки приятелски отношения с тях, само една „Маша“ липсваше в изказването, но нищо – на следващия четвъртфинал), показвали добрия синхрон между министерството и федерацията ни по тенис.
Не ми се занимава с тази глупост от гледна точка на чисто просташкия опит за печелене на дивиденти на гърба на чужд успех, така характерен за хора с работническо-селски произход и РабФак образование. Свикнали сме.

Смешното в случая е, че въпросната женица, очевидно живее някъде около 1980 година и не схваща, че спортът в България (хеле пък тенисът) вече не са под фуражката на Добри Христов Джуров или каскета на Ангел Солаков.

Само много заблуден индивид може да си мисли, че някой ще приеме сериозно претенция на държавата да има пръст в нечии успехи в може би най-глобализирания спорт, където националността на играчи, треньори и турнири реално нямат никакво значение. И този индивид е министър.

 

* Минутката на екстремиста е тематична рубрика на един от авторите на „Жилото“, която ще се стреми да представя различната на журналистическия дискурс гледна точка. И да няма обидени!