Нито дума. Това явно е новото мото в живота на Христо Бисеров – бившият зам.-председател на ДПС и на парламента, чийто статут неочаквано се промени на обвиняем.
Разжалваният „сив кардинал” се яви в петък в столичното следствие, където бе разпитан и му бяха повдигнати обвинения. Той бе в компанията на доведения си син Ивайло Главинков, който според първоначалните съобщения на прокуратурата му се явява съучастник в данъчни престъпления и пране на пари.
Двамата бяха придружени от адвокати Павел Янакиев и Христо Ботев. Нито обвиняемите, нито защитниците им пожелаха да коментират нещо пред медиите. Само адвокат Янакиев лаконично заяви, че „всичко, което трябваше да се случи по НПК, се случи“.

Впоследствие от Софийската градска прокуратура (СГП) съобщиха, че бившият депутат от ДПС е привлечен към наказателна отговорност за подаване на невярна имуществена декларация пред Сметната палата, както и за пране на пари. Обвинение за данъчни престъпления липсва.

Доведеният му син пък ще отговаря само за пране на пари. Според СГП между 13 декември 2012 г. и 21 февруари 2013 г. двамата са изпрали общо 314 529 долара и 117 192 евро. На Христо Бисеров и Ивайло Главинков са постановени гаранции от по 25 000 лева. Те имат и забрана да напускат страната.

„За първи път по дело се сключва споразумение за създаване на съвместен екип между прокуратурата и представители на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество“, уточняват от държавното обвинение.

Сред многото репортери, които чакаха Бисеров, имаше и екип на „Господари на ефира“, който се опита да му връчи „Златен скункс“.

Репортер на предаването подаде статуетката към Бисеров. В този момент обаче спечелилият си прякора „Човека с куфарчето” още от времето в СДС опита да затвори вратата и затисна ръката на репортера, който от своя  страна  изпусна „Златния скункс” на земята и той се счупи.