Бившият вътрешен министър, който четеше СРС-та от трибуната на парламента Цветан Цветанов и заклеймяваше независимия съд като продажен, когато не изпълняваше указания, дадени от него в някой сутрешен блок, иска оставката на кабинета „Орешарски“, заради полицейщина.
В същото време лидерът на БСП Сергей Станишев, който многократно е говорел празни думи за „реформираната левица“, която хем била наследник, ама хем не до там, на БКП, се извини показно на ДПС за Възродителния процес. Председателят на ДПС Лютви Местан пък обяви любовното сборуване на двата партийни електората за историческо. Спусна се и прегърна Станишев. Плод на тази прегръдка на извинението и прошката, очаквано се оказа Пламен Орешарски, който предвеща светли бъднини пред България.
Остават няколко неясноти, извън тази дали Цветан Цветанов е преживял рязък катарзис, досущ като Делян Пеевски, че от устата му излиза думата демократичност.

Има, разбира се и дребнави въпроси като – защо Сергей Станишев се извинява за Възродителния процес на митинг на ДПС, при положение, че движението не е етническа партия. Ако беше – нямаше да съществува, поради конституционни ограничения…

Има и други дребнотемия от типа на – при тая висока обществена подкрепа защо БСП и ДПС не подадат оставка и не се порадват на народната любов на избори? Не би трябвало да има проблем, ако смятат, че ще спечелят властта пак.

Това, обаче са дребни заяждания, които могат и спокойно да бъдат пропуснати в ситуация различна от тая, в която партийци са съветвани да твърдят, че протестиращи са луди, „не съвсем добре с главата“ и прочие.

Отдавна искам да напиша, обаче нещо друго. Защо правителството трябва да подаде оставка, с или без гарнитура от народна обич, доставена топла-топла с влак Бургас – София.

Неслучайно започнах този коментар с Цветан Цветанов. Поради естеството на управлението на ГЕРБ, границите на нормалността се разшириха.

Цветанов чете СРС-та от трибуната на парламента – не е много законно, ама голяма работа…

Борисов не се явява в парламента, при все че по конституция страната е парламентарна република – нарушава основния закон, ама голяма работа…