Конституционният съд на Република България бе обявен за продан на търг в популярната платформа за онлайн търговия eBay в сряда. Появата на нетрадиционната оферта съвпадна с разрастването на студентската окупация, започнала именно в търсенето на морал в съдиите, които потвърдиха мястото на Делян Пеевски в парламента като депутат от ДПС след катастрофалния му избор за шеф на ДАНС.
„Артикулът” се продава „за части” или в „неработещо” състояние по описание на офертата. Търгът е до 4 ноември, а до сряда следобед институцията, която би трябвало да защитава конституционното право по характер, бе оценена на 249,900 долара.

Посланието на „продажбата” е недвусмислено. По-надолу в подробностите на офертата е уточнено към какви „купувачи” е насочена. „Наддавате за най-добрия Конституционен съд в България. Артикулът може да би служи много добре, ако сте:

1. Член на мафията

2. Престъпен бос

3. Корумпиран член на парламентарна група

4. Делян Пеевски

5. Бивш член на Държавна сигурност

6. Медиен магнат преди 30-ата си годишнина

7. Кандидат-недосегаем

В нея специално се упоменава с три удивителни, че не се препоръчва на честни хора, мъже на честта, просто работещи или други, търсещи справедливост.

Уточнено е още, че се наддава не само за сградата, но и за конституционните съдии, които я обитават. Приложен е и списък с имената на председателя и членовете на КС с посочени стационарни телефони.