Какво ще ядем днес? Бой.
Национализмът дебне от всеки комин, храст, ъгъл и фонтан.
Не излизайте късно вечер, опасно е да не ви объркат с чужденец.
В най-добрия случай МВР ще разследва грабеж. И може да установи, че са ви ограбили няколкостотин милилитра кръв.
Хайде отначало:
Т.нар. граждански патрули се появиха преди седмици уж покрай бежанците. Шефовете на т.нар. патрули, начело с т.нар. Боян Расате (не, не се казва така), бяха привикани в СДВР, където са пили кафе и кой знае какво друго, и получиха забележка да не са агресивни. Толкова.

Ама няма „незаконни сте“, ама няма „престанете“. Расате щял да даде списък с патрулиращите и въпросът бил решен.

Впрочем това той го казва, полицията и вътрешното министерство нищо не казват. И така ги легитимира.

МВР скоро няма да е нужно само на себе си, защото си създава паралелни структури, незаконни. И непризнати, но приети. И необходимата работа вършат.

Тази нощ са набили двама души (поредни). Сирийци били, но по тънката нишка на народосъзнанието дефиницията е: Престъпници, хранещи се от пазвата на Майка България.

Това е проблем, защото в мисълта им, както и в мисълта на масата в кръчмата, всичко чуждо не е наше. Не е тавтология, неоспорима аксиома, в края на краищата. Освен това всичко непотиснато, неугнетено и неагресивно не е „наше“.

Затова МВР може да разшири дейността им така, че гражданските патрули да станат гражданска полиция. И когато полицията не бие, а й се поднасят карамфили, непризнатата гражданска такава да се грижи за това. За боя де. Защо не, натам върви.

Хем държавата в лицето на полицията ще е с чисти ръце, хем много хора ще получат удовлетворението, което искат.

 

* Текстът не е препоръка за нацоналисти, предупреждение за посоката е.