„Николай Бареков е много иновативен и има какво да се научи от него. В същото време тежко се подценява капацитетът и потенциалът на движението му, което за мен е голяма грешка”.
Така в понеделник сутринта социалният антрополог, повтарям: с-о-ц-и-а-л-н-и-я-т а-н-т-р-о-п-о-л-о-г, Харалан Александров, да няма неразбрали: Х-а-р-а-л-а-н А-л-е-к-с-а-н-д-р-о-в, наду вувузелата, в-у-в-у-з-е-л-а-т-а, на Спасителя-Т, С-п-а-с-и-т-е-л-я-Т (докато пиша този текст съм станал прав,п-р-а-в, приповдигнато ми е, затова слагам и ще слагам пълен член навсякъде).

Аз вярвам на Х-а-р-а-л-а-н.Защото той това го рече по TV7. Телевизията душманин за всякакъв калибър олигарси. Питайте Донев, Павлов и Прокопиев. Цените на лекарствата треперят, тиражите на вестниците „парцали” се сриват, а имотите по Френската Ривиера вече не са същите.  

Аз вярвам на Х-а-р-а-л-а-н. Защото той това го рече по TV7. Телевизията изобличителка на всякакви министри. Питайте Трайчо Трайков… или шезлонга на катарския плаж.

Аз вярвам на Х-а-р-а-л-а-н. Защото той това го рече по TV7. Телевизията кошмар за бивши, повтарям б-и-в-ш-и, премиери и вицепремиери. Питайте Борисов и Цветанов… или сикаджията, мутрата… (при това положение любезностите за Цветанов сивеят).

Аз вярвам на Х-а-р-а-л-а-н. Защото той това го рече по TV7. Телевизията на истината. Спомнете си всичките разследнавия, р-а-з-с-л-е-д-в-а-н-и-я, за това и онова, за третото и четвъртото, за петото и шестото, за бюлетините в Костинброд.

Аз вярвам на Х-а-р-а-л-а-н. Защото той това го рече по TV7. Спомнете си кой е най-честият гост на ТV7? Кой? Как кой? Той… ”Давай, Волене, ний сме с тебе…”. 

Аз вярвам на Х-а-р-а-л-а-н. Защото той това го рече по TV7. Телевизията харпун за всеки „Октопод” (за Алексей Петров не ми се пише бекграунд). Бухалка за всяка „Тиква”.

Също така вярвам, че TV7 е на Бареков, но не е негова, че част от нея е негова, но в същото време той е напуснал, но „Алегро Кепитъл” го купил, ама не точно. Не вярвам обаче законът за офшорките да ми даде отговор на този въпрос, но той не е й чак толкова важен.

Друго е важно. В-а-ж-н-о.

Важно е, че както вярвам какво ми дума Х-а-р-а-л-а-н, така вярвам на  кандидат премиеръТ, третияТ по рейтинг, замразяващияТ политици във фризери и хладилници, заливащияТ прокуратурата и Сидеров със сигнали, душманинъТ на всеки генерал, раздаващияТ таблети на учениците, даващияТ пари на майките… танцуващияТ с Чита.

Вярвам на всяка негова дума. Защото той наистина е иновативен. И-н-о-в-а-т-и-в-е-н. А в иновациите е бъдещето (макар и да не го е казал Х-а-р-а-л-а-н). Иновативно е да обявиш, че ще спреш Борисов с тялото си, за да не присъства на Консултативния съвет по национална сигурност при президента. Кой политик го е правил досега??? Да не би Костов да е положил боевете си пред Доган или пред Станишев. Няма такова нещо. Дори Яне Янев не го е правил.

Затова и въобще не подценявам капацитета на Бареков, както го прави Реформаторският блок (по Х-а-р-а-л-а-н).

Искам да се обърна към целия украински народ – „руските македонци” (той и Бареков е македонец, а Македония е на Бареков).

Обръщение: Братя украинци, ликувайте, часът на вашата евроинтеграция удари. Бареков ще се погрижи. Тази вечер отива пред посолството Ви в София, за да Ви подкрепи (с ММА-бойци). След това ще изпрати и свои хора в Киев, които ще Ви указват помощ на място, лепейки петна на „Беркут-инците“.Евроинтеграцията Ви, Свободата Ви, е гарантирана от „България без цензура”. И да знаете! Този Кличко не може да Ви помогне, но Бареков може, а и бицепсът му е по-голям от неговия. Показа го при Сашо Диков. Бареков тренира постоянно. И ще Ви стане президент.

Преди това обаче е време да си получи сградата, която иска. Тази на СДС, бившата на „Раковски” 134.