Румен Радев

Крайно неуместно е в разгара на социална криза и война партиите да се крият зад Паметника на Съветската армия. Това коментира президентът Румен Радев.

„То не е за вярване, че точно в разгара на предизборната кампания партии, и то с огромни амбиции да управляват, вместо да излагат ясни програми и решения за проблемите на хората, те се крият в миналото”, добави държавният глава.

Радев очаква, че предприетите от служебното правителство действия за щателни проверки за установяване на нелоялни търговски практики, за качеството на храните и за повече информация за ценообразуването ще доведат до изсветляване и нормализация на пазара.

„Трябва една всеобхватна информационна система, която да проследява храните и тяхното ценообразуване. В момента служебното правителство работи усилено за такава система. Мисля, че нейното изграждане ще даде ефект. Очакваме я в най-скоро време”, добави той.

Във връзка с бойната ни авиация, президентът обясни, че за момента няма категорична оферта и предоставена възможност за самолети на лизинг. „Никой в момента не се лишава от способностите, които има”, заяви държавният глава.

Радев отговори и на искането на президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски България да се извини за депортирането на македонските евреи. „Политиците в нашата съседка все още дължат на собствените си граждани истината за тяхната собствена история”, е мнението му. 

Източник: НОВА