Протести под различна форма, с различни искания и с пълно разграничение един от друг се събраха в центъра на София в сряда. Из града дефилираха студенти, членове на КНСБ, таксиметрови шофьори, контрапротестиращи и някакви хора, „подкрепящи” Николай Бареков.
Студентите за пореден път настояваха за оставката на правителството – никой не ги чу.
Синдикатите не искаха оставка, но не бяха съвсем в един момент.
Таксиметровите шофьори (изцяло представители на фирма „Копърка”) настояваха за промени в Закона за автомобилните превози, но ги „чу” някакъв чиновник, от когото нищо не зависи.
Контрапротестиращите (тези са с най-големи шансове някой да им изпълни въжделенията) традиционно желаеха кабинетът да управлява „докато свят светува”.

Хората на „г-н Имаме новина” на пръв поглед  не искаха нищо кой знае какво (освен вероятно парите си след края на проявата, но това е чисто предположение, за което доказателства нямаме). Техният водач пък искаше да влезе на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност, но не влезе…дори нe осъществи анонсирания вчера физически пърформанс с „полягане”.

На този фон МВР се беше разгърнало точно като ведомство с едномилиарден бюджет. Но ако трябва да говорим с думите на главния секретар Светлозар Лазаров от преди седмица, мерките „не бяха извънредни”.

Иначе денят на протеста започна със стоварването от един автобус на стотина момчета с „фитнес образование”. С качулки на главите и спортно облекло те се подредиха като втора стена пред стоманените заграждения, които опасват парламента.