Николай Хаджигенов

“Глупости на търкалета”. Така адвокат Николай Хаджигенов коментира пред БНР случилото се с главния прокурор.

“Това дори не е инсценировка, а е жалък опит за инсценировка. Дори само от снимките, които пуснаха, е видно, че там очевидно няма паднала атомна бомба, освен, че Прокуратурата и Иван Гешев са си паднали на главите. Една пиратка нанася повече щети, отколкото този прословут 3-килограмов взрив”.

Очевидно Гешев има изгода от това да се представи като някаква странна смесица от жертва и герой, смята Хаджигенов.

“Както и да представи себе си като част от държавността. Другият очевиден ползвател на подобно нещо е Бойко Борисов. Те с Гешев имат общи интереси. А защо и Делян Пеевски да няма интерес от това?”

Хаджи Генов нарече Иван Гешев „нагъл лъжец“.

“В Прокуратурата всичко зависи от главния прокурор. Единственото нещо, което правят редовите прокурори е да изпълняват разпорежданията му, а той ги дава непрекъснато”.

За 49-тото НС знаем, че съдебна реформа е просто грешка на езика, заяви още Хаджигенов.

“Този парламент няма да направи дори опит за такава реформа”.

Иван Гешев е притеснен, защото е неизбежно да бъде махнат по един или друг начин, смята адвокатът.

“Проблемът е, че той ще бъде разследван, гонен до дупка и вероятно вкаран в затвора. Имах удоволствието да започна това нещо, но на никой не му стискаше да го продължи. В България има много експерти и прокурори, които знаят, могат и им стиска. Трябва да създадем наистина работещ парламент, който да убеди тези хора, че те могат да си свършат работата както трябва и да вкарат всички тези хора в затвора”.

Енергията на хората и желанието им за промяна не е мръднало, смята той.

“Надеждите им бяха попарени от новоизлюпени кандидат-политици, които за собственото си добро са готови да предадат хората, които ги подкрепиха и гласуваха за тях. Но надежда има. Гражданите трябва отново да вземат нещата в собствените си ръце”.