Николай Денков

Коалицията „Продължаваме Промяната-Демократична България“ няма да води преговори по персоналния състав на проектокабинета с ГЕРБ-СДС. Това заяви в студиото на „Здравей, България“ избраният за кандидат-премиер от ПП-ДБ Николай Денков.

„Направихме го не заради ГЕРБ. Не приемаме ултиматуми, не приемаме условия. Опитваме се да свършим това, което би било най-полезно, за да се разплете този пъзел – как да направим работещо правителство. И с откриването на парламента го направихме – нестандартен ход, но проработи. Има законодателна програма, има председател. Същото се опитахме да направим и тук. Задължение на Борисов е да реши какво ще прави с първия мандат.

Ние сваляме картите на масата, казахме какво предлагаме, да решават какво ще правят“. По думите му съставът на проектокабинет, който ПП-ДБ предлагат, не е консултиран с ГЕРБ. „Те го получиха като списък, след като беше излязъл по медиите. Ясно искам да кажа, че преговори по персоналния състав на кабинета няма да водим с ГЕРБ. Гледаме да станат по-добре програмите, които трябва да се изпълняват. Преговаряме по това какво трябва да се свърши и за какво би имало подкрепа“, допълни бившият министър на образованието.