хора

„Оставка на Бойко Борисов от ГЕРБ. Оставка на Кирил Петков и Асен Василев от ПП. Оставка на лидерите на ДБ. Оставка на Костадин Костадинов. На лидера на ИТН. Да дойдат нови млади хора, хора с адекватно мислене за днес и за утре. Кризата в България не идва от медиите или от частния сектор, кризата идва от тези хора, те нямат политическо знание. Поведението е пубертетско“, каза пред БНР политологът Димитър Аврамов.

И попита – толкова ли е нисък капацитетът на политическите лидери, че не могат да седнат и на един празен лист да напишат само нещата, около които са съгласни: „И след това да излязат и гръмко да заявят, че не носят отговорност за нищо, че правителството няма да е за никого. И да се направи правителство с ограничени политически цели, за да се приемат необходимите закони. Тези хора са наши политически представители и трябва да се държат като такива“.

В предаването „Нещо повече“ политологът посочи, че ГЕРБ правят всичко възможно, за да се измъкнат от отговорност:

„Другите са в същата ситуация. ПП не действат по-разумно. Има разпад на политическото мислене, разпад на политическото общество заради ниския политически капацитет“.