Много е важно в историята, в повествованието, че и в живота да има някой лош. Ако може – съвсем лош да е, злодей такъв един. Не просто малко лош, в оттенъци на сивото, ами съвсем лош, чисто черен такъв. Когато има някой много лош, лесно можем да го посочим с пръст, може и с камък да го замерим. „Ах ти, лош такъв!!”, казваме и настъпва едно облекчение.
Лошият е идентифициран, разпознат, заклеймен и в най-добрия случай – наказан за лошотията си. Щом вече знаем кои са лошите, автоматично изниква и следващото улеснение – знаем кои са добрите – НИЕ, разбира се.
Някой не е съгласен с нашата преценка относно лошите? Значи и той е от лошите.

Ние сме правите, демократичните, чистите в помислите и действията си добри хора. Те, другите, онези там, са мръсни, долни и миришат лошо. Щото са лоши. Как разбрахме, че са лоши?

Така ги определихме, много добре ги знаем ние тях.

Лоши сирийци, лоши бежанци! Дошли ми тука, в хубавата наша уредена държава да ми бягат от някаква си война там тяхна. Лоши сирийци! Ама бежанци били – какво ни интересува това нас? Престъпници мръсни, ще намушкват младо момиче в центъра на столицата. Ама той нападателят не бил сириец, ами алжирец? Все тая, мръсна бежанска сган.

Те и без друго мюсюлманите са все такива, и турците са същите. Нарочно ги пускали на наша територия, ние да им берем грижите. А даже можело това да е част от плана да ни превземат и да ни заробят наново, след 130 годишна почивка. Щото сме им притрябвали, разбираш ли.

Но, така, да се върнем на темата – лоши са тия, значи, и турците, и сирийците, и всичките. И ЕС, и той е лош, не ни помага достатъчно да се справим с лошите бежанци. Ние за какво влязохме в тоя ЕС, ако той не ни помага?!

Ние ли да му помагаме на ЕС? Ама то съюз значело… абе не ни обяснявайте какво значело, трябва да помагат повече, тия бежанци са проблем на съюза, не наш. Откъде-накъде ние ще им се грижим за бежанците? Известната в миналото със своята толерантност към бежанци – евреи, арменци и др. България, в 21 век май е станала доста нетолерантна. Ама нейсе, подробности.

Тук, в България, сега си имаме по-важна работа: трябва да свалим лошото правителство от власт. О-став-ка! Ами на следващите избори, когато изборът отново е между същите 4 партии – какво правим? Това сега не е важно, О-став-ка!

А това, че ние правим в по-малки мащаби същото, каквото и презираните политици с наемането на работа на роднини приятели за сметка на по-кадърни хора? Това не може да бъде, ние сме добрите, те са лошите, О-став-ка!

И не задавай  много-много въпроси, че май и ти ще излезеш от лошите.

Нещо ще да е съвсем сбъркано в тази държава… Още в началото на летните протести, силно впечатление правеше едно скандиране: „Идвайте с нас, протестът е за вас!”.

Тоест, тези хора протестират не заради себе си, а заради нас – останалите ?! Те са толкова жертвоготовни и прогресивни, че протестират заради нас, другите, които сме още заблудени – явно?! Това не ги ли прави добри?

О, Божичко, освен ония, лошите на власт има и други лоши хора – непротестиращите(каквито и да са техните основания да се въздържат от протест)?! Космос…