Не могат да ме съдят за това заглавие.
Инямадасеизвиня.
Първо, то не се отнася за Волен Сидеров. Второ, то се отнася за Драгомир Стойнев, но не накърнява неговите чест, достойнство и добро име. Защото е производно на друго достойно и известно име – Мадуро /Николас/ – президента на Венецуела.
На Стойнев обаче по отива умалителният вариант. Докато оригиналният Мадуро е истински голям и открит латино-комунист, българското му подобие Стойнев е мъничко и прикрито. То иска да мине за европейски политик, докато одържавява икономическите недорадзумения и ги субсидира, т.е. кара ни всички да плащаме за тях.
През ноември оригиналният Мадуро прати националната гвардия във верига супермаркети за техника, за да им свали цените. И под цевите на автоматите те ги свалиха.

По подобен начин нашият Мадурко сваля цените на тока. Слава Богу, засега без употреба на въоръжена сила. Само с кадрови промени в “независимата” Държавна комисия за енергийно и водно регулиране. Докато народът се радва на все по-ниски цени на тока, Националната електрическа компания натрупва все по-големи загуби.
Мадуро се бори с американския империализъм. Той и знаменитият му предшественик Уго Чавес, когато се ядосваха, току национализираха някоя и друга американска компания във Венецуела.
Българският Мадурко се бори с европейския империализъм. Напук на неговите анализи и препоръки отказва да разтури Българския енергиен холдинг, за да може в него да прелива пари от печелившите към губещите. Да не остане успешен бизнес ненаказан. Защото как иначе ще постигнем социална справедливост?
Освен това и наш Мадурко национализира умрели фирми /”Ремотекс”/, за да плащаме всички за работните места в тях. Т.е. с нашите пари купува избиратели на партията си.
Пролетариатът отначало се радва на мадуровската политика. Но после открива, че тя не му оставя дори с какво да си обърше задника – в буквалния смисъл на думата. Заради ценовия контрол Венецуела изпадна в голяма нужда от тоалетна хартия. И парламентът й гласува разход от 90 милиона долара да внесе дефицитната стока. А “Ню Йорк таймс” съобщи как полицията разкрила нелегален склад, където спекуланти скрили 2 500 палета тоалетна хартия.
Предвид тези обстоятелства не мога да прогнозирам ще има ли у нас предсрочни избори и кога. Но ми изглежда далновидно електоратът да се запаси с тоалетна хартия и с други артикули от първа необходимост.

 

„Жилото“ препечатва тази публикация със съгласието на автора й, Веселин Желев, от неговия блог