Кандидатстващият за премиер Николай Бареков изпадна в комична ситуация, олицетворяваща „сериозността му“ като бъдещ политик.
Бившият журналист, с настояща битност на независим политик, не можа да познае любимия си в миналото генерал (който в днешно време го е поръчал за убиване) и го обърка с щангист.
Става въпрос за следното.
В неделя Бареков беше в предаването на Росен Петров „Нека говорят“ по bTV. В ефира на бившата си телевизия „г-н Имаме новина” извади стара снимка, на която е отдавна покойният Иво Карамански в обкръжението на няколко мъже.

С триумфален тон и на едро Бареков обяви, че освен Карамански на снимката са Киро Японеца, Стоил Славов – Телето и… Бойко Борисов.

„С тази снимка, с тази глутница кучета искам да покажа как Борисов си е вадил хляба през ония години, както твърди адвокатът му. Аз твърдя, че тези хора привнесоха рекетьорските методи от мутренските години в политиката и че това е всъщност ядрото на мафията“, гръмко обяви шефът на „България без цензура”.

Преди това Бареков обяви, че е получил кадъра по пощата от симпатизант и напомни за един бивш политически въжеиграч, който получаваше флашки.

В отговор на твърдението на Николай Бареков в студиото се обади адвокатът на Борисов, който се опита да уточни нещо. Бареков обаче отказа да разговаря с него и заплаши да си тръгне. Водещият се съобрази със заканата на госта си и прекъсна телефонната линия с адвоката.