Бившият зам.-председател на парламента Христо Бисеров се нареди до някои от най-видните представители на подземния свят, след като Софийският градски съд го обяви за общодържавно издирване.
Минаващият за „сив кардинал” отново не се яви като свидетел в процеса срещу нападателя на Ахмед Доган – Октай Енимехмедов. Това стана, въпреки че в края на ноември СГС нареди принудителното му довеждане.

На съдебното заседание във вторник стана ясно, че обвиненият за пране на пари и данъчни престъпления бившя зам.-председател ва ДПС не е бил открит на нито един от двата му известни по делото адреси.
На единия се оказала чешката резиденция, а на другия, на ул. „Омуртаг”, Бисеров не се бил появявал от 20 дни.

Въпреки че е доста трудно откриваем, след като подаде оставка от политическите си постове, популярният и с прозвището си „човекът с куфарчето” се е погрижил да представи пред съда уважителна причина за предишното си отсъствие, когато бе глобен с 500 лева. 

Бисеров е изпратил до СГС молба да бъде отменена глобата му, тъй като по време на последното заседание по делото срещу Енимехмедов на 25 ноември е бил в болница. Съдът уважи молбата му и отмени глобата.

Малко по-късно във вторник СГС обяви Бисеров за национално издирване заради съмнения, че може да се укрива от разследващите. Той и доведеният му син Ивайло Главинков са обвиняеми за пране на пари по започнало наскоро друго производство.

Октай Енимехмедов нападна Доган с газов пистолет на 19 януари т.г. по време на националната конференция на ДПС в НДК, на която дотогавашният лидер на движението се оттегли от поста. Според обвинителния акт нападателят три пъти се е опитал да произведе изстрели с насочен от близко разстояние към главата на Доган газов пистолет.

Първоначално бургазлията бе обвинен в едро хулиганство и закана с убийство, но впоследствие квалификацията на обвинението му бе изменена в опит за убийство. Причина за това станаха резултатите от комплексна съдебно-медицинска и балистична експертиза, според които уврежданията от газово оръжие могат да доведат до смъртен изход, когато пистолетът се намира близо до слепоочието.