Какъв според Вас, уважаеми читателю е основният проблем на съвременния прогресивен, информиран (от интернет), човеколюбив, толерантен, отворен за новото и т.н. индивид? Неравенството в доходите? Глобалното затопляне (пЪрдон, промените в климата)? Хомофобията? Пак не познахте. Основният проблем на въпросния човек е несъстоятелността. Невъзможността да извежда принципи и идеологии от фактите. Вместо това той/тя обича да създава факти от идеологиите.
Пореден пример – SodaStream.

Целокупното левашко войнство се изправи като гора от стомана, когато цензурираха рекламата на тази компания, която трябваше да се излъчи в почивките на Супербоул. Въпросната реклама завършва със “Sorry Coke and Pepsi”, корпорации които по дефиниция са мразени, и каквото и да се направи срещу тях е ДОБРО.

Това че NFL и съответно Супербоул са частни инициативи и могат да си правят каквото си искат, ако не пречат на някой друг, няма значение, но не това е въпросът. SodaStream бяха новият шампион на всичкото прогресивно човечество. Докато това човечество не разбра, че компанията е базирана в Държавата Израел.

В резултат – след като осем (осем) години Скарлет Йохансон беше изпълнявала ролята на глобален говорител за Oxfam, тя биде уволнена. Защото участва в рекламата, а компанията има завод на Западния бряг.

А организации като Oxfam очевидно не толерират компании, които са базирани в Държавата Израел и в чиито заводи работят около 900 араби („палестинци“, по левашкому). Та за това става дума – как за 24 часа нещо се превръща от „пътеводна светлина“ в „расистко, хомофобско, милитаристично“? Ами как – с липса на елементарни знания за света около теб.  Но пък наличие на много вяра и отдаденост (онлайн).

 

* Минутката на екстремиста е тематична рубрика на един от авторите на „Жилото“, която ще се стреми да представя различната на журналистическия дискурс гледна точка. И да няма обидени!