Добре де, нагледахме се на снимки от невероятната организация на Руския олимпийски комитет, и подопечения му Комитет за зимните олимпийски игри в Сочи.
„Невероятен“ е епитет, използван със значение различно от общоприетото. Какво обаче ни донесоха те? Едва ли нещо неочаквано – всъщност снимащите получиха това, на което са се надявали може би. Донесоха обаче едно друго послание поне за мен.
Поредното доказателство как държавотворния елемент може да раздели хората без оглед на пол, възраст, раса и религия. Никой никъде не коментира (аз поне не видях) Иванушка Дурачок, който реди павета на минус 30 градуса по С до последния момент, юркан от прекия си меринджей, докато Голямото шеф е или в Бали, или на Малдивите и не си вдига телефона.

Много добре звучи да се изцепиш, в тон с официално зададената политика на държавния си орган „Вижте руснаците колко са зле – няма електрически крушки в стаите, за това ли са похарчили 50 милиарда?“.

По-трудно е да разделиш руснаците от „руснаците“ и да назовеш конкретни имена. Тия имена се срещат на богати вечери с тези, които ти показват Пътят, Истината и Животът. И на тези вечери обсъждат как точно руснаците да направят двойни тоалетни и под какъв ъгъл ти да ги снимаш.   

 

* Минутката на екстремиста е тематична рубрика на един от авторите на „Жилото“, която ще се стреми да представя различната на журналистическия дискурс гледна точка. И да няма обидени!