Леко съм отвратен. Най-вече от слабия футбол в събота.

Да ги вземат охрана в чалготеки тез момчета – мисля, че там ще развият максимално вродените си заложби. Това е тъпо де – да експлоатираш градската легенда за подвизите на лицата заети с професията „футболист“ из определен тип заведения в София.

Още по-тъпо е да изпитваш омраза и презрение към някакви 5-6 хиляди убити от живота такъв какъвто са си го направили хорица, за които безплатно пътуване до София, два сандвича и двадесет лева на ръка са по-важни от всичко друго.

А най-тъпо е да го правиш от камбанарията на „млад, красив и успял въпреки всичко“, без дори за миг да се замислиш, че няма „въпреки всичко“ – има родители отрасли в среда където наличието на хляб на масата не е било проблем никога, тате не е налагал мама с табуретка понеже „Ботев“-Враца е паднал от „Монтана“ и в тоалетната винаги е имало тоалетна хартия.

Това не означава, че си длъжен да се срамуваш от превъзходството си – означава, че трябва да го използваш, за да ги няма тия дето за 20 лева ще си плюят на достойнството, или ще си заколят лелите.

 

* Минутката на екстремиста е тематична рубрика на един от авторите на „Жилото“, която ще се стреми да представя различната на журналистическия дискурс гледна точка. И да няма обидени!