Няколко хиляди души – студенти, преподаватели и граждани – от цялата страна се събраха на национален протестен митинг, посветен и на годишнината от10-ти ноември 1989 г.
От сградата на Ректората на СУ излязоха и студентите, които повече от 20 дни са окупирали 272-ра аудитория.
Кръстовището на булевардите „Цар Освободител“ и „Васил Левски“ бе напълно блокирано, а присъединяващите се хора носеха транспаранти, свирки и знамена.

Най-голямата демонстрация срещу управляващите в последно време не мина и без „тежко” полицейско присъствие.

„Походът на справедливостта“, както бе наречен протестът, премина по „Цар Освободител“ и се отправи към Министерския съвет.

След около половинчасов престои там шествието тръгна по бул. „Дондуков“, зави по ул. „Раковски“, премина отново пред парламента и се отправи към „Орлов мост“.

Протестът „принесе в жертва” билборд на телевизия “Алфа”, който беше свален и запален на „Цариградско шосе“, след което хората „не простиха” на нито една от рекламите на телевизията на „Атака”.

Голяма част от протестиращите се насочиха към Парк-хотел „Москва“, където лидерът на БСП Сергей Станишев трябваше да даде интервю в предаването „Всяка неделя“ на Кеворк Кеворкян.

Полицията осигури плътен кордон, за да може Станишев да влезе в сградата, от която в последствие излезе през задни вход – навик, отработен от премиера Пламен Орешарски.