Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер опроверга твърденията на разлюбилия го Николай Бареков, който му беше пръв обожател. В петък Борисов пусна във Фейсбук документи, за които казва, че развенчават твърденията на Бареков за конфликт на интереси.
„Днес получих доказателствата, с които ще опровергая поредната манипулация по мой адрес, която цели да заблуждава обществото и да отклонява общественото мнение от реалните проблеми. Още днес депозирам в комисията, поверена на бореца за правда и прозрачност Волен Сидеров, документи, доказващи по категоричен начин, че не съм бил в конфликт на интереси, когато съм бил главен секретар на МВР и кмет на София. Документите, които ще покажа, са официални и са издадени от фирмения регистър на Кипър, който е член на Европейския съюз”, пише в профила на Борисов.

Преди два дни Бареков подаде сигнал срещу Борисов до Волен Сидеров, който е председател на антикорупционната комисия в парламента. „Милата среща” между бившия ТВ водещ и един от най-честите му гости в ТV7 вижте тук.

„В документите ясно се вижда – продължава статуса на Борисов, –  че дружеството „ХИМТЕКС (САЙПРЪС) ЛИМИТИД“, в което съм имал минимално участие (25%), е регистрирано в Кипър на 10.10.1994 година. През 1997 г. дружество практически е приключило дейността си и на 15.04.1997 г. е преименувано в „БИПЕТАЛУС ТРЕЙДИНГ ЛИМИТИД“ от новите собственици на дружеството, които до преди това са били адвокатската кантора, която е обслужвала дружеството. Същите документи категорично доказват и че дружеството е окончателно закрито и е преустановило дейност на 09.04.1999 г.”.

Бившият премиер не очаквал извинения от клеветниците и лъжците, които се са изказвали по негов адрес, а им напомня само, че „с тях ще общувам единствено чрез съда”.