Осъденият за наркотрафик в Бразилия бивш олимпийски шампион Гълъбин Боевски се завърна изненадващо в България, съобщи БНТ.

Някогашният тежкоатлет бе видян от репортер на националната телевизия при пристигането си на софийското летище. На въпроса какво се е случило, че е на свобода предсрочно той отвърна: „Това не е важно, за вас беше важно това преди 2 години.“

През октомври 2011 г. Боевски бе заловен на летището в Сау Пауло с 9 кг кокаин, скрит в тайник на куфара му . На две инстанции бразилското правосъдие оцени престъпението на 9 години и 4 месеца затвор.

Осъденият за наркотрафик в Бразилия бивш олимпийски шампион Гълъбин Боевски се завърна изненадващо в България, съобщи БНТ.

Някогашният тежкоатлет бе видян от репортер на националната телевизия при пристигането си на софийското летище. На въпроса какво се е случило, че е на свобода предсрочно той  отвърна: „Това не е важно, за вас беше важно това преди 2 години.“

През октомври 2011 г. Боевски бе заловен на летището  в Сау Пауло с 9 кг кокаин, скрит в тайник на куфара му . На  две инстанции бразилското правосъдие оцени престъпението на  9 години и 4 месеца затвор.

 Според информация на БНТ Боевски е пуснат на свобода предсрочно, но това все още не е потвърдено официално. Българското посолство в Бразилия отказа да даде информация, същото стори и адвокакът му. Според бразилското законодателство предсрочното освобождаване става със заповед на правосъдния министър. Въпрост, защо обаче това се е случило, засега остава неясен.