Слави Трифонов

Лидерът на ИТН Слави Трифонов и народни представители от партията коментираха в ефира на 7/8 случващото се в Народното събрание, предаде БТА.

Парламентът трябва да работи, заяви председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов. Страната е в криза, тя е факт и в парламента се говори за нея, но моето вътрешно убеждение е, че за голяма част от депутатите това е езикова конструкция и „не им пука особено“, посочи Йорданов. Според него продължилото една седмица първо заседание на Народното събрание е доказателство за това. Седем дни депутатите в парламента, без 11-те народни представители на ИТН играха театър, а целият цирк е бил за договорки, каза още Тошко Йорданов. 

Тия договорки се правят извън парламента, където не им е мястото, коментира и лидерът на партията Слави Трифонов. Тези договорки трябва да бъдат вътре в парламента пред очите на депутатите или на зрителите. Правени са допълнително договорки и това, което ние видяхме в зала или пак в парламента, но не в залата, не е достатъчно, коментира той и добави, че за всички е ясно, че са правени договорки отвън. 

От ИТН уточниха, че са подкрепили номинацията на ГЕРБ-СДС за председател на Народното събрание – Росен Желязков, за да започне работа парламентът.

Източник: НОВА