Слави Трифонов

Слави Трифонов с гневен пост относно случващото се в страната и зачестилите случаи на превозване на нелегални мигранти. „Отговорността е в това правителство, заченато в срам и съставено от аматьори“, написа той в своя фейсбук профил.

„Добре бе хора, не ви ли писна всеки ден да чувате как хващат мигранти, как всеки ден ставаме свидетели на катастрофирали микробуси, натъпкани с нещастни хорица, които нямат въздух, измират и пълнят българските новини с нещастие и срам? Казвам срам, защото границата на нашата държава всъщност не съществува. Всъщност, тя съществува, но няма кой да я пази. Вие съмнявате ли се, че граничните полицаи вероятно са в далаверата? Те или са в далаверата, или не работят, или не са достатъчно, или нямат добро оборудване, а най-вероятно всички тези неща взети заедно.“

„Виновен е този, дето носи отговорност. За последния месец в държавата са заловени 1910 мигранти, а представяте ли си колко не са заловени… най-вероятно в десетки пъти повече. Нашата държава е разграден двор и какво като сме от ЕС, като всеки афганистанец може да влезе в България и да излезе, когато си поиска“, допълва Трифонов.