В координирана акция Бойко Борисов и депутатите му Димитър Главчев и Цвета Караянчева обвиниха съпругата на соцлидера Станишев – Моника Йосифова, че е водила омаскаряваща кампания срещу бившия премиер още преди да спечели изборите през пролетта на 2009 година. По едно и също време лекуващият травма лидер на ГЕРБ и Главчев обявиха в профилите си във „Фейсбук” и на специална пресконференция в парламента, че пиар агенцията на Йосифова е бълвала „опорни точки” срещу Борисов.

Дозата опорни точки изтече в платформата balkanleaks къде бяха публикувани и точките за омаловажаване и дискредитиране на протестите.

„Днес се зачетох в „опорните точки” на Моника, които излязоха в публичното пространство и съм втрещен от видяното. Още 2009 година съпругата на Станишев лично е изпращала указания как да се коментира законопроектът за Суходол още преди приемането му. Тези хора изкуствено създадоха кризата с боклука и застрашиха здравето на 2 милиона души в София, за да бъда аз публично омаскарен преди изборите 2009 г. Жертваха толкова хора, за да бъде медийно притиснат един човек, техен опонент”, започва статусът на Борисов в социалната мрежа, който е придружен от прикрепени файлове на част от „опорните точки”..