Менко Менков

„Политиците, без значение от коя партия са, като дойдат изборите и почват да ругаят и обиждат строителите. „Вие работихте с този кмет, с това правителство“. Хора, ние строителите, работим с кмета, който е избран. Работим с Министерски съвет, Народното събрание, които са избрани“, това заяви строителният предприемач Велико Желев пред bTV по повод ареста му.

„Всички 48 милиона са тук и са на територията на България и са вложени във всички проекти, които търговското дружество е изпълнило“, заяви от своя страна адвокатът му Менко Менков относно въпросите на вътрешния министър Иван Демерджиев за част от средствата, платени за АМ „Хемус“.

Ние сме само строители. Не ни интересува кой от коя партия е. Ние искаме правила. Искаме да си стоим в нашата държава. Държавата определи правилата за строеж на АМ „Хемус“. Държавата реши да даде проекта на „Автомагистрали“, а те направиха търг, след който сключиха договор, чрез който дават аванси на фирмите, които са спечелили, продължи още Велико Желев.

Ние имаме два участъка с дължина 13 км., за 213 млн. лв. Получили сме общо 76 млн. лв. аваново по двата договора, а сме извършили работа за 136 млн. лв., заяви предприемачът във връзка на отношенията на неговата фирма и строежа на магистрала „Хемус“.

Всяка година сме имали пълни данъчни ревизии. „Хидрострой“ не се е отървала от ревизии, независимо кой е бил на власт – НДСВ, Тройната коалиция, ГЕРБ, продължи Велико Желев.

Шишков е подведен много жестоко от някого. Няма как един министър да излезе, да вземе една ядка и да каже „тук е открадната 1/3 от асфалта“. Не знам кой го подвежда, но сигурно има лоши съветници, заяви предприемачът относно строежа на Северната тангента, къде според регионалния министър арх. Иван Шишков липсва голяма част от асфалта, който е трябвало да бъде положен по проект.

Преговаряме да изнесем техниката в чужбина. Ще участваме в някои от поръчките, но България не е приоритет, заяви още той.

Делян Пеевски не съм го виждал през живота си, каза още Велико Желев.