Меглена Кунева

„И в Европа виждат, че страната е в криза, че не можем да излъчим нито стабилен парламент, нито стабилно правителство. Представителността на страната е все по-трудно защитима, защото без парламент ние нямаме контрол, нямаме отчетност“, каза в „Денят започва с Георги Любенов“ Меглена Кунева, бивш вицепремиер.

По думите ѝ въпреки различните сигнали в страните от Европа по отношение на Русия и въоръжаването на Украйна Европейският съюз успява да запази единство.

„Единствената организация, която изключи Русия след нахлуването в Украйна, беше Съветът на Европа. Аз мисля, че ние неправилно разчетохме предишни случаи – Нагорни Карабах, Осетия, Транснистрия, Крим. Всичко това бяха знаци, че само с предупреждения или с убежденията на икономика, на търговия, на многонационална дипломация очевидно няма да стигнем доникъде“, отбеляза Кунева.

Тя посъветва преди да отиват на съвет в Брюксел министрите да обясняват как е формирана позицията и да канят посланика на страната в ЕС, за да поиска мнението от парламента.

Източник: БНТ