„Здравейте! Това е прогнозата за времето по телевизия „Алфа“. На картата е показана България в края на 9 век. Тогава териториите й се простират в рамките на три морета. По тези места днес все още живеят много българи, които заслужават да чуят прогнозата за времето на родния си език“.
Следват максимални и минимални дневни температури в Кишинев, Одеса, Баку, Солун, Нови Сад. Това е прогнозата на телевизия „Алфа“, тази на Атака.
По картата се движат конници, неясно от кой век и неясно какво превземащи. Рекламата на телевизията обаче гарантирано е превзела скромната ни държавна територия, граничеща понастоящем само с едно море. С плакати на скачащи метални лъвове от Съдебната палата и пана със стилизиран лик на Волен Сидеров.

Инвазията на рекламата не е нито нова, нито изненадваща. Изненадващо би било да научим откъде са парите за нея, но надали.

Не е изненадващо и разследването срещу Сидеров за случая във Варна, нито са такива появилите се наскоро луксозни фотоси с пътешествия по света с него. Но ако все пак научим и как става номера с парите…

Когато се появи преди години, този човек будеше респект само с факта, че успя да концентрира и фокусира всички патриотарско – националистични чувства в партиен проект. Сега звучи също толкова смешно, колкото и прогнозата за времето по телевизията му. Не само той, Волен и амазонките му напоследък се превърнаха в нещо симбиотично между мултиплицирана Чичолина и наркоманът кмет на Торонто.

Въпросът е кой го позволи.

Години наред настоящият обект на прокуратурата вилнее и създаде немалко неприятни ситуации – от замерянето с кюфтета по стюардеси в „Луфтханза“, през заяждането с екип на турска телевизия, до грозния бой пред джамията Баня Башъ.

Нито едно от безумните му изстъпления обаче не е срещало не проверка или обвинение, то не е срещало дори вербално осъждане. Никога управляваща партия не си е позволила остър език срещу подобни незаконни или по ръба на закона действия.

Атака сега е класифицирана като патерица на това управление, но реално е толерирана от последните три редовни правителства или откакто влезе в парламента. Удобна е за ухажване и си живурка щастливо вече десетина години. Както стана известно, обикаляйки шестзвездните хотели по света на неясно какви разноски.

Тези, които го допуснаха, тези три управления дотук, са по-гнусни и от самозабравянето на атакаджиите. Защото именно те създадоха усещането за неприкосновеност.

Не е депутатският имунитет това, което пази тези маймуни. 

И колкото повече ги толерират, толкова по-нагло става. Затова и се стигна до формалното обвинение, което, както всички знаем, ще свърши никак.