Гълъб Донев

Въпреки трудностите, включително и заради прибързаните и необмислени промени в изборното законодателство, служебният кабинет отново се справи с неговата част от отговорността за организацията на вота. Това заяви служебният министър-председател Гълъб Донев в началото на заседанието на Министерски съвет.

Той поздрави за добрата работа министрите, пряко ангажирани с организацията на вота – Иван Демерджиев, Николай Милков и Георги Тодоров и изтъкна, че служебният кабинет ще продължи с активната работа по основните проблеми у нас до формирането на редовно правителство.

„След поредния вот живеем отново между две хипотези – ще има ли редовно правителство или не. Докато това се изясни, ще припомня, че България има действащо правителство, макар и служебно. Продължаваме да работим по проблемите на хората с очакване за конституиране на редовно правителство. Министерство на финансите работи по бюджета и по закон трябва да го внесе в края на април. Ако към края на април преговорите за правителство продължават, Министерство на финансите ще изпълни и тази своя отговорност. Ще внесем в 49-ото Народно събрание и редица ключови законопроекти, сред които и реформите по Плана за възстановяване и устойчивост“, заяви Донев.

Източник: БНТ