Екатерина Захариева

„Проевропейските и евроатлантическите партии представляват 65%. Вотът на гражданите казва – „седнете и работете“. Найголямата заплаха е, че доверието в парламентарната република все повече ще намалява. Ако българските граждани виждат скандали, кратък парламент, нормално е доверието в парламентаризма да намалява. Това е опасно“. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ бившият външен министър Екатерина Захариева от ГЕРБ.

„Опорката е – „Свалиха ни ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“, да си направят правителство“. Ние не виждаме „Възраждане“ в такъв кабинет. Приемам мълчанието на „Продължаваме промяната“ като позитивен сигнал“, добави Захариева. Бившият външен министър определи позицията на съпредседателя на „Демократична България“ Атанас Атанасов като „бягане от отговорност заради икономическото състояние на страната“.

„Прекалено рано е да се говори за състав на кабинет и министър-председател. Намесата в ГЕРБ е абсурдно. Така не работи демокрацията. Това е нашият лидер, който е избран съвсем скоро. Четири избори показваме категорични резултати. Идеята на нашата партия е да се определят хора, които да направят първите контакти. Редно е най-голямата партия да излъчи премиер, но нашият лидер дори и това не постави като условие. Трябва да спрем чертаенето червените линии“, подчерта Захариева.