Георги Свиленски

Парламентарната група на БСП критикува вицепремиера по управление на европейските средства Атанас Пеканов, който не дойде в Народното събрание за изслушване във връзка с предоговарянето на Плана за възстановяване и устойчивост.

В началото на заседанието председателят на парламента Росен Желязков съобщи, че Пеканов е отпътувал с автомобил за икономическия форум в гръцкия град Делфи, но е поел ангажимент следващата седмица да направи отчет пред депутатите. Георги Свиленски от БСП обвини Пеканов от парламентарната трибуна, че отново е излъгал:

“ Благодаря за изпълнените ангажименти, които поехте вчера да уточните къде се намира господин Пеканов и с какво пътува. Но господин Пеканов, уважаеми колеги, вчера си позволи да излъже, вчера цял ден го гледахте по телевизията в Министерския съвет и на други срещи, господин Пеканов си беше в България, беше в София. Това е подигравка с всеки един от нас. Това е подигравка със 7 милиона българи и аз съжалявам, че това нещо се извършва от вицепремиера на държавата, покровителстван от неговия патрон президента на България“.

Източник: БНР