Бойко Борисов

„С търпение се постига много повече, отколкото с инат…”. Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Facebook.

Не е ясно дали коментарът му е по повод завършилата минути по-рано пресконференция на коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България”. Лидерите ѝ потвърдиха решението си да не подкрепят правителство с мандат или участие на ГЕРБ.

В сряда Борисов подчерта, че партията му ще покани на разговори всички формации, на които българският народ е отредил място в следващия парламент.

„Най-стабилното управление би било коалиция между големите партии, която ще успокои и народа, и бизнеса. Нашите естествени партньори са тези, които подкрепят Украйна, влизането ни в Шенген и еврозоната. А всички разговори за политики минават през редовно правителство. Затова за политики ще говорим само с формациите, които решат да участват в редовен кабинет. Обръщаме се към най-голямата, защото това ще е най-добре за хората. На тези избори българите казаха, че без ГЕРБ не може, но и без ПП и ДБ не може. Личните ни чувства нямат никакво значение“, коментира тогава Борисов.

Източник: НОВА