Президентът на България Румен Радев има проруски позиции по отношение на войната в Украйна от самото ѝ начало. Това заяви вчера в студиото на „Събуди се” депутатът Антоанета Цонева.
Тя коментира и темата за концесията на пристанище „Росенец”. По думите ѝ мнозинството в парламента компенсира липсата на действия от страна на служебния кабинет. Народният представител обясни прекратяването на концесията с регламент на Европейския съюз от октомври 2022 г.
Плаващите мнозинства, които да определят посоката за развитие на страната, са абсолютно неприемлива формула за „Продължаваме Промяната-Демократична България”, посочи Цонева. По думите ѝ „управлението има смисъл, ако то може да формира мнозинства в парламента, които да стоят зад нашите политики, а не да се взимат решения, въз основата на плаващи мнозинства”. Разговорите на властта с ДПС били свързани основно с това как да бъде променена Конституцията, уточни Цонева. „Без участието на ДПС не бихме могли да коментираме, че такава промяна може да се случи”, каза още народният представител.