Ангел Найденов

„Моите очаквания за съставяне на кабинет в настоящия парламент са по-големи, отколкото при предишното народно събрание. Има повече основание, включително и в хода на разговорите да се очаква, че може да бъде постигнато съгласие и обединяване на двете коалиции за формулата на този кабинет. Той може да бъде формулиран като надпартиен, експертен, кабинет на спасението – както решат. Не мисля, че двете коалиции очаква някой да ги убеждава. Тяхната нетърпимост към служебния кабинет е по-голяма извън различията помежду им”. Това заяви бившият военен министър Ангел Найденов в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Той не вижда нищо необичайно в сроковете, в които бе свикан 49-ия парламент и сроковете, в които се провеждат консултации с парламентарно представените партии.

По думите му очакванията за съставяне на кабинет са повече към втория мандат, отколкото към първия. „Не мога да гадая по отношение на личностите, но виждайки академик Николай Денков, вероятно той би бил една от силните фигури, на която ще се разчита за съставяне на кабинет”, каза Найденов.

Запитан за отсъствието на Атанас Атанасов от ДБ, той припомни думите му, че е видял от медиите за днешните консултации и се е оправдал с форума на ДСБ. „ДСБ се явява най-остро и агресивно настроената формация и съответно подкрепата за евентуално такъв кабинет”.

Относно модернизацията на армията, увеличаването на разходите за отбрана, боеприпасите и подкрепата за Украйна Найденов каза, че и двете коалиции (ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ) споделят еднакво мнение.

Източник: НОВА