Виолета Комитова

От актуализацията на бюджета очакваме 100 млн. лева за зимно почистване. Няма да получим 1,5 млрд. лева, договорени от предходното правителство. Това заяви служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова.

56 млн. лева са осигурени за АМ „Черно море“, а г-н Беличев възлага на фирмите 199 млн. лева и те работят по един измамен договор. Няма как служебното правителство да осигури пари за това, но търсим решение на казуса. Отсечката е от Чирпан до Стара Загора, уточни още тя.

По думите ѝ за Хемус са раздадени 1 млрд. лева като аванси, но къде са парите – трябва да кажат тези 30 фирми.

„Моите опоненти ме нападат по 2 или по 3-ма, някаква глутница са, а аз просто казвам истината“, обясни Комитова.

„Никой не се е легитимирал, че строи на отсечка 4 от АМ Хемус. Житейската логика е, че не се обявява, защото бе заявено, че магистралата ще бъде завършена през 2024 година, дори се строи незаконно. Всички бързаме, но кой носи отговорност за основата на пътя. Лъжите на господин Нанков почват да ми идват в повече. Той не ме опровергава, а ме напада лично. Г-н Николай Нанков от ГЕРБ е много ядосан и огорчен, че вече не е на пътя на бюджета към строителните фирми. Той излъчва лъжи, които объркват хората. Това е много скъп строеж и не трябва да лъжем хората. Аз не съм в предизборна кампания, но той утре излиза от Парламента и влиза в предизборна кампания. Каня го на публичен дебат, хабер му пращам“, заяви още Комитова и допълни, че е в интерес на всички магистрала Хемус да се построи, но това трябва да се направи качествено и да се контролира процеса.

В ефира на Нова се включи и Стоян Беличев, бивш директор на „Автомагистрали“ ЕАД, които заяви, че няма анонимен строител. „Имаме един единствен строител и това е Автомагистрали, останалото е доставката и депонирането на материали“, каза той.