„Отмъщението се сервира студено. Има консенсус, че това е дело по лична заповед на Владимир Путин. В Русия забележително беше, че във водещите канали в новината беше в края на емисиите – около 30 секунди, казана бързо и замазана“.

Така коментира смъртта на Евгений Пригожин журналистът Петър Карабоев, заместник главен редактор на сайта „Дневник“ по bTV.

„В извънредни предавания в интернет на водещите пропагандисти на Кремъл казаха, че са виновни украинците и англосаксонците“, добави той.

„Доколкото реагираха близките до групировката канали – съобщиха, че е загинал и е убит от враговете на Русия. Не казаха кои са „враговете“, но мисля, че се подразбира. Ако Путин стои зад това нещо, той е решил да изчака Пригожин, да изстинат страстите около метежа и да има време да отслаби организацията „Вагнер“. Очаква се, че Пригожин го няма, но организацията все още е проблемна“, посочи Карабоев.

Според него ако се окаже, че реално Пригожин не е бил на самолета и се появи на запис и каже, че е жив, то би било голям срам за Кремъл и те биха го издирили накрай света.