Зарица Динкова

„Мисля че темата с искането за оставки се изтърка, туризмът е преживяване и това, което трябва да дадем на клиентите си е качество и отношение“, обяви на брифинг министърът на туризма Зарица Динкова.

На въпрос дали е готова да подаде оставка, министърът отвърна „Не виждам причина да говорим за оставка за това, че съм си свършила работата“.

Тя подчерта, че работата на министъра е да балансира между потребителите и между бизнеса, а по думите й ресторантьорите са един сегмент от този бизнес.

„Аз защитих интереса на целия туристически сектор, трябва да поддържаме един добър имидж“, посочи тя.

„Моят апел, това към което аз се обърнах с тази позиция към бизнеса беше именно да ми помогнат да защитим качеството на продукта, защото аз не съм министър на ресторантьорите, аз съм министър и на потребителите и всъщност без клиент нямаме бизнес“, допълни тя.

По думите й апелът й е бил към това какво е отношението към клиентите и допълни „защото за да може да защитим ставката от 9%, тази ставка е изключително важна, моята цел е да защитя, да имам основание, да имам база, с която да защитавам, като стъпя на това, че предлагаме качествен продукт с отношение към клиента към възможностите му за преживяване на тази услуга“.

На въпрос има ли сигнали за некачествена услуга, постъпили в министерството Динкова заяви „Нашата амбиция е да развиваме качествена услуга и смятам, че част от бизнеса се старае изключително много да го прави“

„Разговаряла съм с министъра на здравеопазването, включително в самото начало на мандата си му изпратих писмо, в което апелирам да имаме право ние в медицинските пунктове по плажовете да наемаме и парамедици“, допълни Динкова.