Тошко Йорданов

В следващия месец, месец и половина може да очакваме оставката на правителството, заяви Тошко Йорданов от ИТН.

Управляващото мнозинство не върши работа. Какво може да очакваме – най-вероятно същите глупости, които направихме в месеците, в които работихме. Всичките приети закони подлежат на поправка. Депутатите трябва да правят качествени закони, а те видимо не правят, добави Йорданов.

Надявам се промяната на референдумите да се случат, но има голямо мнозинство начело с Пеевски, което ще пише Конституцията и ще видим дали нашите закони ще бъдат приоритет в пленарна зала. Внесли сме и проект за ограничаване правата на главния прокурор, прякото му избиране от хората, но ще видим. Има една голяма сглобка, която не е добре смазана, ще видим как работи през тази пленарна сесия”, каза Станислав Балабанов от ИТН.

Входирали сме законопроекти за съдебната реформа, реформа на Закона за прякото участие на гражданите и се надяваме да бъдат обсъдени в зала”. Това заяви Павела Митова от ИТН. Тя обясни, че дълбоко се съмнява да издържи коалицията, засега имат общи интереси.

“Ще бъдем конструктивна опозиция, която ще гласува всичко, което е рентабилно за българското общество”, каза още Павела Митова.