Слави Трифонов

“Кирил Петков и Асен Василев са нагли лъжци и белите якички на корупцията в България”, написа лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов във Фейсбук.

“Спомняте ли си, че когато бяхме заедно в коалиционно правителство, тези двамата спряха всички пари за пътища? После обвиниха Гроздан Караджов и съответно мен, че някакси плащането за вече свършена работа е…крадене на пари. Как се крадат пари, като се плати на някой, който е свършил работа, аз не знам. Просто не съм невменяем като някои политици, за да твърдя подобни неща. После Кирил Петков и Асен Василев говореха постоянно, че най-страшната схема за източване, демек – за крадене на пари, в пътното строителство са така наречените инхаус процедури”, коментира Трифонов.

“Ето какво става днес. Правителството дава още пари за „Хемус“ и ускорява строежа ѝ. Правителството ще индексира инхаус договорите за строителството на магистрала „Хемус“, до месец ще има и предложение за решение в Министерския съвет за индексация на договорите за доизграждане на магистрала „Хемус“. Значи, не само, че ще платят всички пари по инхаус процедури, не само, че те самите ще правят инхаус процедури, ами на всичкото отгоре ще ги индексират, тоест – ще дадат още повече пари”, допълни Слави Трифонов.

БНТ