Корнелия Нинова

„Ситуацията с протестите на енергетиците се влошава, затяга се допълнително напрежението, заради което ние, от БСП предприемаме конкретни стъпки в опит да бъде решена тази криза, и най-вече – да бъде запазена енергетиката, енергийната сигурност на страната и работните места на над 20 хил. души”. Това заяви на извънреден брифинг в централата на БСП лидерът на социалистическата партия Корнелия Нинова.

„Днес г-н Борисов отново в типичен стил, стоейки встрани, правейки се леко на умряла лисица, дава съвети, критикува ПП/ДБ. Но нека не забравяме, че проблемът започна от неговото управление и че в момента ГЕРБ държат ключа за решаването на тази криза. Така, че да не се прави, че няма нищо общо с това и да прехвърля цялата отговорност на Денков и кабинета. Защото с гласовете на ГЕРБ минават всички решения, предложени от ПП/ДБ в Парламента, гласовете на ГЕРБ държат това правителство”, посочи Корнелия Нинова.

От „БСП за България” внасят днес писмо до Росен Желязков да свика във вторник или в сряда извънредно заседание на Народното събрание, стана ясно от изявлението на социалистите. 

„Ако ГЕРБ и Борисов са с чисти намерения да решат кризата и да спасят българската енергетика – да подкрепят с гласовете си нашето предложение от петък”, подчерта лидерът на БСП и припомни предложението: „Народното събрание възлага на Министерски съвет да отмени решението си за изпращането на Плана за възстановяване и устойчивост, да поиска едномесечна отсрочка от ЕК – това е възможно, да не лъжат хората, че няма да дойдат парите, ако искаме отсрочка”.