Сега, след като знаете как да третирате къдриците си, можете също така да ги стилизирате правилно. Независимо дали се опитвате да предпазите къдриците си да не станат непокорни от вятъра или да предотвратите залепването на кичурите си по лицето във влажните летни горещини (пот! къдрене!), тези стилове предлагат чудесен начин да носите косата си пусната и да я държите далеч от своите очи.

Плитките са божи дар за къдравите момичета: Сплитайки косата си в различен модел на къдрици, вие заключвате своите овлажняващи продукти и процедури през нощта и се събуждате с красива прическа, която не изисква поддръжка. Прочетете за лесни, бляскави и защитни стилове, идеални за деня или нощта.

Всеки ден кок

Постигнете външния вид: Съберете косата си на опашка и я закрепете с ластик. Разделете косата си на две части, увийте едната около основата на опашката и я закопчайте с фиби. Увийте втората част около първата и я закрепете с фиби, след което леко дръпнете кока с пръсти, ако е необходимо, за да му придадете пълна, заоблена форма.

Плетен топ възел

Коса, Прическа, Красота, Вежди, Черна коса, Кожа, Шиньон, Кок, Чело, Дълга коса,

Постигнете външния вид: Оставете малка част от косата навън, докато оформяте горния си възел. След като първоначалният ви стил е завършен, сплетете секцията и я увийте около основата на горния си възел, като я закрепите с фиби за елегантен цялостен вид.

Плетена лента за глава

Постигнете вида: Създайте дълбока странична част във влажна коса и сплетете плитка по линията на косата към противоположното слепоочие. Когато преминете през ухото си, закопчайте плитката под останалата част от косата си с фиби.

Основни плитки

Вземете външния вид: Опитайте холандски плитки, френски плитки или царевични коси: Това е най-лесният и най-универсален защитен стил, който едно къдрокосо момиче може да поиска. Рене препоръчва да използвате продукт за подготовка на косата, за да овлажните предварително, след което да разплетете напълно къдриците си, за да „значително намалите количеството напрежение, което ще трябва да се използва за сплитане на плитка“.

Разделете косата си по средата на две части, след което разделете всяка част на три части. Започвайки отпред и отгоре, направете плитка от три кичура. Пресечете частта отдясно в средата под централната част, след това повторете от лявата страна, като постепенно добавяте още коса, докато сплитате плитка до дъното. Закрепете всяка плитка с ластик или скоба.

Загладена конска опашка

Постигнете външния вид: Нанесете лек стилизиращ гел или помада върху косата си. След това използвайте четка за глиган, за да издърпате горната част на косата си назад в елегантна конска опашка и да я закрепите с ластик за коса. Разрошете гърба малко с пръсти за допълнителен обем. Това е друга красива опция, която ви позволява да носите къдриците си надолу, като същевременно ги държите далеч от лицето си.

Три плитки Updo

Постигнете вида: Разделете косата си на три части и направете плитка от три кичура с всяка част. Хванете горната част, издърпайте я през задната част на главата си и я закрепете с фиби. Повторете с втората и третата част, след което закрепете всички свободни части с фиби. Ето! Невероятно лесно ъпдо.

Победни къдрици

Вземете външния вид: Това е къдраво завъртане на момиче на онзи външен вид след Втората световна война, известен като „победни ролки“. Разделете косата си настрани, завъртете част от косата отпред, след което я закопчайте към гърба. Повторете от другата страна. Добавете секси котешка очна линия, за да вдигнете тази вдъхновена от винтидж визия още една степен.